Thursday, August 20, 2015

Tonsil lagi :/

31hb July : Sakit lama menjengah lagi, Tonsil bengkak,,merah,,,susah nk bercakap,,susah nak makan,,susah nk minum, pergi klinik dekat office. Doktor suruh pergi specialist..sebab tonsil makin besar,,,huhu..tapi, aku bertahan tak nak pergi lagi. sebabnya, kalau pergi hari ni,.,.,cnfirm kene admit. Huh...tak bolehhhh...sebab sabtu aku ada exam MUET. tak kan nak skip..dah kene register semula..oh tidakkkkk....

1hb Ogos : Badan dah tak larat,,demam, tapi awal pagi gagahkan jugak pergi exam MUET. Punyelah jenuh.., aku mintak pengawas tu jgn la tanya aku mcm2..aku susah nk cakap..so..aku hulurkan je surat dari doktor..dia baca dan angguk je,,,hhehehe

2hb Ogos : Pun keadaan tak berubah. Belum dapat pergi specialist lagi sebab rumah inlaw ada open house, Tak de sape nak tolong sis in law aku masak2...so gagahkan diri jugak la menolong kan....,, aku paksa jugak la telan aiskrim banyak2..bagi kurang bengkak tonsil aku ni,.,,

3 Ogos  :Lepas settlekan urusan anak2 sekolah, husband hantar aku ke KPJ Tawakkal, jumpa doktor Usha. sebab rekod memang dah ada dekat sana. Bila time masuk camera dah mulut...aku ok lagi,,,,, Tapi...bila masuk camera ikut hidung,...dah mengalir air mata aku ni....huhuhu....

seperti dijangka..."Puan kene admit yer...kene pantau. Sebab takut jadi macam haritu. Kene operate bagi sebab kuman dah merebak..., So, duduk la aku kt hospital tu...

Duduk hospital 3 hari 2 malam..bosan betul...Tapi Alhamdulillahhhh...sebab bengkak tonsil berkurang, dan tak kene operate macam dulu..its scary okehhhh...
Paling bosan ada menu. Baik diorg tak payah bagi list menu untuk aku tanda.., beria la aku tanda spaghetti la, ayam masak sweet sour la,,,, tapi yang sampai hanyalah BUBUR..hehheahahha..


breakfast

my lunch...

stay at blossom premier wad

ni kira mcm gift jugak lah..

bilik sesorang..nak tidor punya payah..sebab i is takut,...haha

cucuk sebelah tangan kanan la pulak, sebabnya nurse tak nak usik lagi tangan kiri sebab baru operation ganglion kan,...so bagi tangan kiri tu rest dulu

lunch

menu..gigih aku tick...tp nan hadoooo...eh..tak sedar diri lak yang aku ni sakit kann..heheh

minum petang 

lunch..tp aku makan ice cream je..

yang ni aku ratah ikan dan makan ice cream shj.

akibat dah berapa hari tak makan nasi..aku fly sesorang pergi haslam. berani fly sebab dh tak masuk antibiotik la,,tp jarum ada lagi dekat tangan tu.., degil ni ikut perangai sape entahhh..

nikmat betul dapat makan nasik....hehehe, lepas makan cepat2 aku spray perfume dlm bilik. bahan bukti kene hapuskan sebelum nurse masuk bilik aku...

last breakfast...

dah takde citer..layan je lah cerita astro yang berulang-ulang ni

drip air and antibiotic
itu sahaja kisah aku untuk penginapan 3 hari 2 malam di hospital. Baru-baru follow up check up..doctor suggest untuk remove tonsil sebelah kanan aku ni, sebab dah 2 kali kene tempat yang sama. Tapi, aku cakap.."tunggu dulu la doctor..."..hehehehe

tapi itulah...doc usha inform..kalau aku kene lagi sekali..no more excuse..sebab wajb kene buang..Oh my englishhhhh

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

tabung ayam saya belum penuh ...

thanks a lot......^_^